Sommeren er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder at det vil snart være tid til at bryde fri fra lange ærmer og bukser. Men for nogle mennesker det betyder også bøvl og pinlige øjeblikke med ”kyllingeskind” eller “gåsehud”

Keratose pilaris er betegnelsen for denne irriterende hudproblem, som er karakteriseret af bittesmå, hårde røde knopper, tørhed og lejlighedsvis kløe. Den gode nyhed er, at det er helt uskadeligt.

Keratose pilaris er en udbredt hudirritation, der opstår når der er en opbygning af et protein kaldet keratin, som typisk beskytter huden mod infektion. Overskydende keratin kan ophobes i åbningen af hårsækken og forårsage små knopper. Det kan udvikle sig på en persons arme, ben og endda balder. Det er ikke en infektion, da det ikke er forårsaget af bakterier eller svampe.

Selvom der ikke er nogen reel måde at forhindre eller stoppe keratose pilaris, findes der måder at styre det på. Her er et par forslag:

  • Vask huden blidt. Undgå at skrubbe, da dette har tendens til at gøre det værre.
  • Undgå duftende sæber. Sats på en simpel og mild vask eller tonic. Sæber med stærke dufte har tendens til at forværre symptomerne.
  • Tør dig forsigtigt med håndklædet. Når du kommer ud af badet bør du duppe håndklædet let på området, i stedet for at gnide eller kradse. Og prøv at undgå stramt tøj, hvis du kan.
  • Prøv en specialcreme. Brug en creme der indeholder mælkesyrer. Disse kan købes i de fleste butikker.
  • Tal med din læge om hudcremer. Retinoid cremer, eller andre relevante produkter med steroider i dem, kan medvirke til at reducere inflammation.

LEAVE A REPLY

four × one =