Du kan risikere at give dig selv et forkølelsessår uden at vide det

Forestil dig det her mareridt: Du er klar til en stor begivenhed eller date. Du har et sødt nyt outfit. Dit hår ser fantastisk ud. Din makeup er perfekt. Der er kun ét problem. Den lille snurrende fornemmelse du følte i din læbe den anden dag? Det er et stort forkølelsessår nu, og ingen mængde concealer kommer nogensinde til at dække det.

Mens det store flertal af mennesker, der bærer HSV-1 er asymptomatiske og sjældent, om nogensinde oplever udbrud, kan forkølelsessår kan være en pinlig og træls gene, der blusser op meget uventet. For dem der lider af forkølelsessår, er der nogle ting der kan udløse udbrud, og mens nogle af dem er uundgåelige kan andre forebygges.

1. Viral infektion

En virusinfektion er et udbrud, som kan være svært at undgå. Men nogle forebyggende handlinger, som at vaske hænder regelmæssigt og undgå folk som er syge, kan forbedre dine chancer for at undgå infektionen, som kan udløse et udbrud.

2. Feber

En feber er en anden udløsende faktor, der ikke er let at styre. Men ligesom med infektioner er god hygiejne den mest effektive måde at undgå at blive smittet på, og dermed sænke dine chancer for at få en feber, der udløser et forkølelsessår.

3. Stress

Stress er en udløser, som kan styres. At være stresset skaber uro i vores kroppe på andre måder, så ved at forsøge at holde stressniveauet under kontrol, undgår du ikke kun forkølelsessår, men også meget andet. Prøv beroligende aktiviteter som meditation eller tilbring tid sammen med venner og familie.

4. Hormonelle forandringer

Nogle hormonelle forandringer, der sandsynligvis vil forårsage forkølelsessår udbrud er relateret til menstruation, og så er de ikke nemme at styre. Men nogle former for prævention udelukker menstruation, og kan dermed også hjælpe med de hormonelle forandringer, der forårsager at nogle kvinder får forkølelsessår, når de får deres menstruation.

5. Træthed

At få nok søvn er vigtig for så mange aspekter af vores sundhed. Hvis du oplever forkølelsessår, kan det faktisk hjælpe at trykke snooze en ekstra gang – og huske at få mindst 8 timers søvn.

6. Udsættelse for hård vind eller sollys

Ja, vejrpåvirkning kan faktisk udløse et forkølelsessår. Husk et tørklæde eller hætte på blæsende dage eller en solhat og rigelig skygge på solrige dage, for at mindske risikoen.

LEAVE A REPLY

three + seven =